Thursday, June 13, 2024

Tahle doba není pro nás Movie

Tahle doba není pro nás Poster

This Tahle doba není pro nás movie has and Documentary genres.



Tahle doba není pro nás Movie was made by Česká televize, and Tvůrčí skupina The film was successfully completed and released in 2021 The spoken language used in the film is Czech.

For some people, the legendary singer Jan Nedvěd represents an obsolete kitsch artist, for others a musical cult icon representing values that are rapidly disappearing. The documentary follows the daily life of a musician, advanced in his years, who embarks on (perhaps) his last tour, recalling his youth spent in the great outdoors and recounting criticism he received for performing at political demonstrations. A series of interviews with Nedvěd about his passion for music, interpersonal skills, and his twilight years supplement commentaries on loved ones, loyal fans, today's young vagabonds, and the humorous controversy of contemporary musicians stiffly parodying Nedvěd's own songs.

Here are some translations about the movie:

Intimní portrét písničkáře Honzy Nedvěda, který v letošním roce oslavil 75. narozeniny... Režisér Látal sledoval stárnoucího hudebníka Jana Nedvěda na jeho možná posledním turné. S písničkářem, který se cíleně straní médií, se mu během několika let podařilo navázat intenzivní vztah a Nedvěd ho pustil do své skladatelské kuchyně – dřevěné boudy vedle své chatky u Berounky, v které skládá své písně. Diváci tak v přímém přenosu uvidí, jak Honza Nedvěd píše texty, komponuje a přemýšlí o hudbě. Tato kontemplace pak režisérovi slouží jako odrazový můstek k názorům Jana Nedvěda na aktuální politické dění, na stárnutí a vztahy obecně. Nedvěd se ve filmu vydává proti proudu času na chatu do Luk pod Medníkem, kde prožil jako tramp své dětství a kde napsal své první písničky.

Language: Czech

No comments:

Post a Comment